Welcome Guest [Log In] [Register]

Posted Image

Forum Pelajar dan Alumni Politeknik Seluruh Malaysia

http://www.mypolycampus.net


Username:   Password:
Add Reply
awam senang???; betul ker??/
Topic Started: Apr 26 2005, 11:00 PM (1,290 Views)
junaida
Semester 4
[ *  *  *  * ]
assalamualaikum...
kak jun just nak survey pendapat sahabat semua...
kata orang, awam nie senang. betul ker??
kata mereka...coz engineering yang paling mudah..awam lah..sebab tu dak civil dipandang rendang...
apa pendapat anda semua???
Offline Profile Quote Post Goto Top
 
Rao-Leo 83
Member Avatar
Super Duper Senior
[ *  *  *  *  *  * ]
setiap kursus mempunyai kelebihan n keburukan masing - masing.....bagi pelajar-2 awam...kejuruteraan awam merupakan kursus yg paling susah dlm kejuruteraan. manakala bagi pelajar mekanikal plak....kejuruteraan mekanikal yang paling susah dlm kejuruteraan...begitulah bagi pelajar-2 kursus masing-2...

rao nak tahu satu benda kat sini...bagaimana org tu (yang mengatakan awam adalah kursus paling senang) tahu mengenai benda ni..kalau dia pelajar awam, bukannya dia tahu pasal elektrik atau mekanikal...kalau dia pelajar elektrikal, bukannya dia tahu pasal awam n mekanikal.....

atau adakah dia membuat survey dengan mengambil ketiga -2 kursus tersebut... memanglah org gila dia tu....

jun,kalau lain kali ada org cakap bhw kursus awam paling senang....suruhlah dia tinggalkan kursusnya yang susah tu n masuk ke dalam kursus awam yang paling senang tu......
Offline Profile Quote Post Goto Top
 
junaida
Semester 4
[ *  *  *  * ]
hahaha...bagus rao...brilliant tul otak ko...
nanti kalau kita pi universiti ...kita pilih kuliah bagi sekali yer...leh kita belajar benda yg senang nie...bior bertambah senang..hahaha...
Offline Profile Quote Post Goto Top
 
LiNKiN_Yo!
Member Avatar
Semester 3
[ *  *  * ]
hahahahah!!! aku dulu rasa awam ni senang lah gak...
tapi biler final sem ni..aku rasa susah pulak..sbb banyak formula aku kena hafal...

tapi bab org cakap awam ni senang dan dipandang rendah tuh aku x taulah.. sbb yg aku tau..kalo kiter dah minat satu bidang tuh..susah2 pun kita nak try gak kan? bg aku mekanikal susah sbb banyak mesin2..org mcm aku plak jenis tak suker mesin2 nih...Lukisan mesin SPM dulu aku tinggalkan jer sbb aku x suker..sbb tuh bg aku budak2 mekanikal belajar susah... pastu waktu PMR plak kemahiran hidup aku x suka jawab akaun..sbb aku x pandai sgt kira2 akaun nih... walaupun aku suker math..tapi akaunnyer kiraan aku tak tau..so bg aku akaun tuh susah... !!!!
so kat sini? moralnyer? benda yg susah akan jadik senang kalo kita minat dan ada daya usaha yg bersungguh2!!!

awam is the best to me.. bcoz i really love it.... awam best..sbb kalo aku gi maner2 jer.. aku rasa tu sumer awamnyer kerja... bersihkan sampah kerja awam... buat rumah kerja awam... buat jalan kerja awam..buat landasan ketapi kerja awam... ukur tanah kerja awam.. sumer nyer kat sekeliling kiter sumer kerja bebudak awam... aper lagik? desing landskap pun aslnyer dr awam tau? cumer org2 seni jer upgrade kan lagik hasil awam tuh..

ha? see? betapa best nyer awam!!! :hoho: :hoho: :hoho: :hoho:
Offline Profile Quote Post Goto Top
 
muslimin23

hehehehhee...

senang????
kalau senang tak la ramai budak kej. awam poli saye ni pointer dier kurang dari 3.5.....dekat poli sayer..budak2 civil la yang paling sebok sekali.....budak eletrik dgn mekinekal pun pelik tengok budak civil...ape pun study hard la...
Offline Profile Quote Post Goto Top
 
LiNKiN_Yo!
Member Avatar
Semester 3
[ *  *  * ]
aku sbg budak civil ingin mengatakan..susah tuh mmglah susah..tapi kalo ada usaha dan otak yg best..insyaAllah dapat score....
kalo x dapat pun..itu bukan rezeki kita..lenkali ader rezeki lagik kan?
Offline Profile Quote Post Goto Top
 
Rao-Leo 83
Member Avatar
Super Duper Senior
[ *  *  *  *  *  * ]
mmmmm...betul tu linkin yo.....kepada muslimin 23, apa yang kita sangka susah, maka susahlah benda tu......apa yang kita sangka senang, maka senanglah benda tu......cuma yang perlu ada pada kita adalah minat serta kesungguhan.

betul tak linkin yo.....tul tak jun..... :lol:
Offline Profile Quote Post Goto Top
 
LiNKiN_Yo!
Member Avatar
Semester 3
[ *  *  * ]
;) betul tuh RAO!!! wa setuju sama lu..
Offline Profile Quote Post Goto Top
 
Rao-Leo 83
Member Avatar
Super Duper Senior
[ *  *  *  *  *  * ]
yessss....gua dah dapat sokongan..... :lol:
Offline Profile Quote Post Goto Top
 
LiNKiN_Yo!
Member Avatar
Semester 3
[ *  *  * ]
kita kan geng!!
Offline Profile Quote Post Goto Top
 
1 user reading this topic (1 Guest and 0 Anonymous)
Go to Next Page
« Previous Topic · Awam · Next Topic »
Add Reply