Welcome Guest [Log In] [Register]

Posted Image

Forum Pelajar dan Alumni Politeknik Seluruh Malaysia

http://www.mypolycampus.net


Username:   Password:
Add Reply
Permohonan ke Politeknik Online; untuk lepasan SPM dll
Topic Started: Mar 18 2005, 05:40 PM (15,918 Views)
sinchan82
Member Avatar
Administrator
[ *  *  *  *  *  * ]
sekadar abg long nak beritahu dan kongsi dengan rakan2
sekarang nih dah tak ada cara manual lagi
semuanya berkomputer

mula2 kena ada RM6
kemudian pergi ke BSN
beli No Pin
dpt je No Pin
terus pergi CC ke atau online dr rumah dll
masuk http://www.politeknik.edu.my
kemudian kat situ ada langkah2 seterusnya

mudahkan?

;)
Offline Profile Quote Post Goto Top
 
snasyz_09

emm saye da buat permohonan online tue...so far ok la gk. so hrp2 saye dapat integrasi...doakan ek! :D sesape yg blum online tue...cepat skit...dateline april ni. kang terlepas plak...ok! :bbb:
Offline Profile Quote Post Goto Top
 
iguana
Unregistered

[size=7] :( saya dah pohon online utk integrasi....untuk kali kedua... dah nak gila menanti nak buat dip..nampak gaya nya dengan pointer 3.1 pun x bernasib baik nak buat dip... rasa rendah diqi plak sbb saya hanya ada sijil elektronik perhubungan, member lain dah nak abih buat dip, yg buat ijazah pun ada...saya harap permohonan utk kali 2 ni berjaya....amin. sedih ,tension......rindu nak masuk poli semula.[/size]


Quote Post Goto Top
 
sinchan82
Member Avatar
Administrator
[ *  *  *  *  *  * ]
tabah dan cekal dugaan
bertawakkallah dengan ketentuan
insyaallah ada rezeki anda
mungkin bukan di poli tapi di suatu tempat yang pasti mendatang
berusahalah dan berdoalah
jangan bergantung kepada satu tempat semata2
asalkan niat kita betul untuk menuntut ilmu
pasti ada jalan penyelesaiannya
;)
Offline Profile Quote Post Goto Top
 
LiNKiN_Yo!
Member Avatar
Semester 3
[ *  *  * ]
kalo ader usaha..insaAllah Tuhan akan bantu kita..
be patient n just wait after kita dah ikhtiar.. now...we're just tawakkal to Allah k?
Offline Profile Quote Post Goto Top
 
sembilan8
Member Avatar

harap2 diterima lepas nih
Offline Profile Quote Post Goto Top
 
thumbellina
Member Avatar
** "kling kling" ** ur wish will be come tru
[ *  *  * ]
dah lama tutup kan....
erm...panggilan julai ada dua kali panggil kan?ermm...i mean kalau tak dapat dia ada second intake kan...

saper tau yerk...sacond intake for sesi julai ni ada tak bukak permohonan online lagi...ker...dia amik yang dah daftar masa untuk first intake ni jer...???? ermmmm
Offline Profile Quote Post Goto Top
 
sinchan82
Member Avatar
Administrator
[ *  *  *  *  *  * ]
kes2 second intake hanya dibuka
setelah kepastian pendaftaran 1st intake

kekosongan akibat pelajar baru 1st intake menolak atau tidak mahu mendaftar di saat2 akhir telah membuka ruang dan peluang kpd mereka2 yg permohonan mereka tak diluluskan sebelum ini

tak perlu isi permohonan semula
kalau dah isi sem ni
then sbg contoh xdpt
permohonan tu boleh jd diproses untuk sem2 berikutnya
so isi sekali dah memadai

ok?
clear?
Offline Profile Quote Post Goto Top
 
thumbellina
Member Avatar
** "kling kling" ** ur wish will be come tru
[ *  *  * ]
clean and clear...
thank u!!
Offline Profile Quote Post Goto Top
 
Rao-Leo 83
Member Avatar
Super Duper Senior
[ *  *  *  *  *  * ]
iguana
Apr 1 2005, 12:36 AM
[size=7]:(  saya dah pohon online utk integrasi....untuk kali kedua... dah nak gila menanti nak buat dip..nampak gaya nya dengan pointer 3.1 pun x bernasib baik nak buat dip... rasa rendah diqi plak sbb saya hanya ada sijil elektronik perhubungan, member lain dah nak abih buat dip, yg buat ijazah pun ada...saya harap permohonan utk kali 2 ni berjaya....amin. sedih ,tension......rindu nak masuk poli semula.[/size]

mmm....sabar yer kengkawan....mungkin apa yang akan saya sampaikan akan menjadi iktibar dan perangsang kepada anda semua yang sedang menanti panggilan ke ipta atau politeknik....

ada seorang pelajar yang mengambil sijil kejuruteraan awam (sap) di politeknik port dickson pada tahun 1999 dan menamatkan kursus tu selepas 2 tahun iaitu pada tahun 2001 sewaktu saya melangkah ke semester pertama ke poli itu dlm kursus yang sama.... kami tidak mengenali satu sama lain waktu itu....ini bermakna dia adalah senior 2 tahun utk saya....

setelah saya menamatkan kursus pada thn 2003 n setelah menunggu 1 tahun, saya membuat tawaran utk integrasi n syukurlah saya diterima hanya pada permohonan yang pertama.....setelah melangkah ke polimas, saya berkenalan dengan pelajar yang saya ceritakan di atas tu....dia satu kelas ngan saya masa tu... setelah diselidik, didapati dia telah membuat permohonan sebanyak 7 kali dan hanya diterima pada permohonan yang ke-7.

lihatlah ketabahan n kecekalan nya yang memohon sebanyak 7 kali tanpa berputus asa walaupun dia telah mempunyai pekerjaan tetap...dia telah meminta cuti selama setahun n habis jer belajar, dia telah mula bekerja semula di syarikat itu dengan gaji yang lebih tinggi....
Offline Profile Quote Post Goto Top
 
1 user reading this topic (1 Guest and 0 Anonymous)
ZetaBoards - Free Forum Hosting
Fully Featured & Customizable Free Forums
Learn More · Sign-up Now
Go to Next Page
« Previous Topic · Memo & Pemberitahuan Umum · Next Topic »
Add Reply